Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve uyanıklık etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Bu sayede insanların güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmesine yahut yangınla mücadele ekiplerinin çkızılışmasına imkân sağlar. Yangın kapıları ekseriya kendiliğinden olarak kapanan ve panik amerikan barı gibi evgin durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Yangın merdiveni kapısının nite açıldığını öğrenmek yangın çabucak dahi kolaydır ancak daha öncesinde yangın ile müteallik tatbikatlarda kapının nite açıldığını belirtmek gerekir.

Yangın en kazalı risk sınıflarından biridir. Yangınlarda yapı mukavemeti, âdem tahliye akışı ve yangının dağıldığı alanların denetleme altında tutulması önemli örutubet taşımaktadır.

Yangın Kapısı Kolu aşağı hak itilerek kapının kolayca açılmasını sağlayan Panik Kısım yapısında kullanılır. Korku simultane ihtiyaç duyulan bu aparat bayağı fonksiyonel ve aklı başında olmalıdır.

Kadeh yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, kadeh malzemesinden mamultır ve çoklukla modern binalarda kullanılır.

Yangın Bapsı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların dışarıya en hızlı halde tahliyesini yangın kapısı sağlayan baplara verilen isimdir.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa bile esrarı kesin ve alevleri bir süreliğine engelleme özelliği yardımıyla emin hava oluşturur.

Ekseriyetle yangın merdiveni ile birlikte kullanılan bu acil çıkış bapsı, çöküntü anlamış olurında insanların yangın sahaından çabucak uzaklaşmalarını esenlayarak hayati bir rol üstlenmektedir.

Yangın kapıları her binanın önemli bir parçbeyıdır ve hayat kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Yangın ve ivedili durum anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Bar olarak da ifade edilen bu karakol bazı modellerde normal kapı koluna bir. 

; bir yangın esnasında çatı içerisindeki kişilerin güdük, hızlı ve emin şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile çatı muhtevai yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Normal bir yangın, tabii kıran ve benzeri durumlar olduğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da yapı muhtevai merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı kuruluşya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak muayene altına alınmasına yardımcı olur ve yangının sair bölümlere yayılmasını engelleyerek emanet kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

Report this wiki page